God Jul

Sålänge det fortfarande är den 24e här i USA tänkte jag passa på att hälsa er i Sverige en god jul! Hoppas ni har haft en riktigt mysig julafton med familje traditioner och umgåtts med släkten, samt fått det ni önskat er i julklapp!
Min jul i år ser helt annorlunda ut från hur den brukar göra. Hemma brukar den bestå av att jag, mamma och min syster klär granen tillsammans den 23e samtidigt som vi lyssnar på julmusik, äter skumtomtar och lakrits. Sedan går vi och lägger oss, spända inför morgondagen. Den 24e vaknar jag och min syster alltid tidigt och springer ner för att kika på alla julklappar, och jag med mina löjligt höga förväntningar blir alltid lika besviken. Sedan äter vi julgröt tillsammans och mamma och syster går till kyrkan. Dagen forsätter att firas med släkten, då dricks det glögg, tittas på Kalle Anka, äts julmat och öppnas julklappar. Tur som jag och min syster har så har vi amerikanska traditioner och jultomten kommer inte till oss förän på natten till den 25 och lämnar et fet julstrumpa vid sängkanten. Vi får alltså en extra natt med spänning och en till morgon en ännu fler julklappar. Vi brukar alltid sitta på våra rum och öppna tomtens presenter sedan smyger vi in till varandra och jämför, klagar och skryter över det vi fått. Senare på juldagen bär det alltid av mot mormor där vi äter amerikansk julmat med mammas sida av släkten. Den dagen tycker jag är den bästa på året, min mormor är den finaste som finns och min släkt är helt underbar. 
I år har jag inte upplevt den spänningen jag vanligtvis gör, jag har inte fått öppna några julklappar och jag har inte klätt någon gran. Jag har fått träffa min släkt via skype, men jag har inte fått krama någon av dem. Svenska julafton har varit helt obefintlig och det känns jättekonstigt. Jag har iallafall försökt göra det bästa av situationen och åkte själv in till downtown idag och köpte både julklappar till min värdfamilj och till mig själv. Imorgon är det ju riktiga julafton här i USA och jag vet inte riktigt hur det kommer bli. Några julklappar förutom de från mig själv kan jag inte räkna med, men jag vet iallafall att Cindy ska laga frukost åt oss, sedan ska jag förmodligen in till stan och äta middag på restaurang med några vänner. Så det blir nog en bra jul trots allt, får försöka trycka undan min pessimism och istället se det ljusa med att fira jul i ett helt annat land.
Från förra julen.
Rörig bild på några av mina julklappar jag fick av mig själv idag. Finns bla en nyårsklänning inblandad. Spännande!
Matilda:

Njut Bea!! Det är bara en jul i ditt liv! Jag längtar redan tillbaka till SB och er!! God jul!

Kommentera inlägget här: