saker faller på plats

So what has happened today? För det första så fick jag reda på att jag är en av de 7 antagna av 50 sökande till Peer Ambassor Leader programmet. Min mentor kom fram till mig i skolan och sa att jag skulle komma förbi hennes kontor för att hon hade en överraskning till mig, så när jag kom dit fick jag en ryggsäck, en kram och ett varmt välkomnande till "klubben". Detta var en slags milstople för mig så det känns så jäkla bra att ha klarat det! Ambassadörskapet handlar om att hjälpa andra att utvecklas, och det är precis vad jag brinner för så jag tror att detta kommer passa mig galant. Den första uppgiften vi fått är att hjälpa till på halloween-dagen imorgon i skolan. Det kommer vara lite games och andra tillställningar som ska hållas, bland annat paj-kastning på lärare haha, så det verkar bli rätt kul! Och det blir inget Newport Beach för mig den här helgen för i och med ambassadörsskapet så kan jag inte ta något mer ledigt förrän jag har höjt mina närvaro-procent hehe. Så det får bli senare i November!
Och på tal om Halloween så köpte jag min kostym idag. Jag ska vara en isbjörn. Känner inte för att vara så seriös för jag har inte riktigt tänkt att fira halloween, så detta blir nog jättebra. Haha plus att det connectar lite med Sverige, då vissa faktiskt tror att det finns isbjörnar där. Tro det eller ej, men jag har faktiskt fått frågan om jag tar mig till skolan med isbjörn eller med snöplog.
Vad mer då? Jo Maria fyllde ju år idag så efter skolan smög jag och John iväg och köpte cupcakes till henne innan vi möttes upp och åt lunch tillsammans med ett gäng. Sedan drog vi vidare till halloween butiken och efter att vi äntligen hittat våra outfits satte vi oss på Starbucks och drack kaffe. 
Det har varit en asbra dag helt enkelt. Halsen är dock inte på bättringsväg ännu, men jag är så glad över ambassadörsskapet så det orkar jag inte tänka på.

home sick

Stannade hemma från skolan idag, är verkligen hur seg som helst i kroppen och min förkylning verkar inte vilja försvinna. Det är sådana här dagar man bara vill ligga hemma i sin egen säng med en mamma som kommer med té och halstabletter. Tur är iallafall att alla här i "familjen" är gulliga och förstående, speciellt Kiki som kommer in var tionde minut och frågar om jag vill ha hennes dunder-förkylnings-piller från Venezuela. Vet dock inte om jag vågar testa haha.
Jag har iallafall bara sovit hela dagen och det börjar bli lite bättre, men regardless så måste jag till skolan imorgon för att hänga med i klasserna, för på bara en lektion missar man otroligt mycket. Och så är det Marias födelsedag imorgon, och det vore ju tråkigt att missa!
Funderar förresten på att åka och hälsa på Tove och de i OC nu över halloweenhelgen. Det skulle dock innebära att jag måste ta ledigt två dagar från skolan och att jag missar halloween"festen" som skolan anordnar på torsdag, så jag har lite svårt att bestämma mig. Som vanligt haha. Om inte så får det väl bli en kväll i IV eller bara vara hemma och se till att bli frisk. Jag är faktiskt inte alls taggad på halloween i år. Det är en sådan otroligt stor hype kring det här i USA, men jag har knappt lust att göra någonting. Har inte ens skaffat mig en kostym än, och vet inte om jag ska göra det heller. Alla dessa jävla val man måste göra hela tiden! Hatar att växa upp haha.

SanFran 25-27/10/13

Åkte ju till San Fransisco i fredags med 14 andra studenter från skolan. Det är nämligen en kille i SB som har startat ett eget företag där han anordnar billiga resor för studenter, så det var med honom vi åkte. Bilresan var lång och tog ca 6 timmar. Vi kom fram till vårt hotell vid 4 tiden på fredagen och åkte sedan till Pier 39 och gick runt och kollade i butiker, käkade middag osv. Jag och Maria åt en slags skaldjurssoppa som var sjukt god. Efter det åkte vi hem och sov för att ladda upp efter morgondagens långa vandring, för oj vad vi gick. Vi startade lördagen med en inte så god frukost på hotellet, sedan åkte vi till the Golden Gate Brigde och gick runt där i någon timme, sedan vidare in mot downtown för stadsvadnring. Såg den sicksackiga gatan Lombard st, åt lunch i Little Italy, såg alla asiater i China town, och sedan avslutade vi dagen i Union Square vilket är ett shopping område som liknar New York City. Där hängde vi i ca 3-4 timmar, käkade middag och shoppade. På söndagen åt jag och Maria frukost på pannkaksstället IHOP, vilket inte var så jättegott det heller haha. Sedan åkte vi allihopa båt ut till fängelseön Alcatraz. Den är tydligen jättekänd och har varit med i många hollywood filmer efter att fängelset stängdes. Jag hade dock aldrig hört talas om det förut, men det var kul att se. Trodde dock att det skulle vara läskigare, men efter att man har varit på koncentrationsläger osv så är det svårt att bli skärrad av fängelsen som människor faktiskt förtjänat att vara på.
Efter Alcatraz-vistelsen hade vi några timmar på oss att äta innan det bar av hemåt igen. Så jag och några tjejer gick och åt sourdough-bowl soup vid piren. För er som inte vet vad det är så är det en urgröpt surdegsbrödlimpa som de fyller med valfri soppa. Lite annorlunda men det är riktigt gott! Vet att min pappa skulle älska det haha.
Over all så har den här helgen varit riktigt bra och mysig. Gillar verkligen San Fransisco, det är som New York fast mer laidback och inte lika hetsigt. En stad jag rekomenderar att besöka helt enkelt!