SanFran 25-27/10/13

Åkte ju till San Fransisco i fredags med 14 andra studenter från skolan. Det är nämligen en kille i SB som har startat ett eget företag där han anordnar billiga resor för studenter, så det var med honom vi åkte. Bilresan var lång och tog ca 6 timmar. Vi kom fram till vårt hotell vid 4 tiden på fredagen och åkte sedan till Pier 39 och gick runt och kollade i butiker, käkade middag osv. Jag och Maria åt en slags skaldjurssoppa som var sjukt god. Efter det åkte vi hem och sov för att ladda upp efter morgondagens långa vandring, för oj vad vi gick. Vi startade lördagen med en inte så god frukost på hotellet, sedan åkte vi till the Golden Gate Brigde och gick runt där i någon timme, sedan vidare in mot downtown för stadsvadnring. Såg den sicksackiga gatan Lombard st, åt lunch i Little Italy, såg alla asiater i China town, och sedan avslutade vi dagen i Union Square vilket är ett shopping område som liknar New York City. Där hängde vi i ca 3-4 timmar, käkade middag och shoppade. På söndagen åt jag och Maria frukost på pannkaksstället IHOP, vilket inte var så jättegott det heller haha. Sedan åkte vi allihopa båt ut till fängelseön Alcatraz. Den är tydligen jättekänd och har varit med i många hollywood filmer efter att fängelset stängdes. Jag hade dock aldrig hört talas om det förut, men det var kul att se. Trodde dock att det skulle vara läskigare, men efter att man har varit på koncentrationsläger osv så är det svårt att bli skärrad av fängelsen som människor faktiskt förtjänat att vara på.
Efter Alcatraz-vistelsen hade vi några timmar på oss att äta innan det bar av hemåt igen. Så jag och några tjejer gick och åt sourdough-bowl soup vid piren. För er som inte vet vad det är så är det en urgröpt surdegsbrödlimpa som de fyller med valfri soppa. Lite annorlunda men det är riktigt gott! Vet att min pappa skulle älska det haha.
Over all så har den här helgen varit riktigt bra och mysig. Gillar verkligen San Fransisco, det är som New York fast mer laidback och inte lika hetsigt. En stad jag rekomenderar att besöka helt enkelt!
 
Kommentera inlägget här: