TED TALK aka pepp talk

Vi har en uppgift till på fredag att hålla ett s.ka. "TED TALK" inför klassen, vilket är ett slags tal om en ny idé eller "just something you are passionate about". Okej, enkelt, jag får prata om vad som helst som jag tycker om. Men vad tycker jag om? Vad har jag passion för? Vad brinner jag för? De flesta i min klass kommer förmodligen prata om fotboll, politik, ekonomi eller mat. Men vad har jag för speciella saker att prata om?
När vi fick den här uppgiften ringde jag min mamma för att få lite idéer. Vi diskuterade ett tag och jag kom fram till att nej, jag har ingen sport eller liknande som jag brinner för. Det jag brinner för är mig själv. Egoistiskt må det låta, men det är sant. Jag brinner för att må bra, att tycka om mig själv, att nå mina mål, vara framgångsrik och lära mig av mina misstag. Saker som gör mig till mig och får mig att växa som person. 
Så, vad jag tänker prata om på fredag är att vara sin egen bästa vän. Med det menar jag inte hur man gör när man är ensam och behöver en låtsasvän, utan att man ska behandla sig själv som sin bästa vän och som man själv vill bli behandlad av sina vänner. Att vara snäll mot sig själv, ta hand om sig själv, motivera sig själv, uppskatta sig själv och respektera sig själv.
Vi männsikor har en tendens att trycka ner oss själva för småsaker, vare sig det är utseende, förmågor eller personlighet. Vi behandlar våra vänner som de viktigaste människorna i världen, men vi glömmer bort oss själva, den enda garanterat trogna personen som du kommer att vara med livet ut. Så varför inte behandla dig själv som din bästa vän. Du skulle aldrig säga till en vän att den är värdelös, korkad eller att den inte kan nå sina mål, så varför göra det till dig själv? 
Jag tror att det är när man lär sig att uppskatta sig själv som man når både självförtroende, lycka och framgång.
 
Kommentera inlägget här: