Charity for homeless

I och med att jag är ambassadör ingår det att jag ska volontär arbeta för något, dels för att ge skolan ett ansikte utåt men också för att ge tillbaka till samhället. Så vi ambassadörer tillsammans med några andra elever på skolan har bestämt oss för att volontärarbeta för de hemlösa, närmare bestämt de hemlösa som lever i LA. Det är nämligen olagligt att vara hemlös i LA, förutom i ett visst område som heter Skidrow där prostitution, droger och kriminalitet är vardag för de som lever där. Människorna där bokstavligen kämpar dagligen för att överleva, och nu när det har börjat bli kallt här i Californien har det hänt att människor i Skidrow faktiskt frusit ihjäl till döds. Så det vi har hållt på med nu under julen för att hjälpa dessa människort är att samla in alla sorts varma kläder vi kan få tag på från elever på skolan, kyrkor, butiker osv för att sedan nu på fredag åka dit och dela ut dem. 
Jag själv har faktiskt alltid haft en ganska nedvärderande syn på uteliggare, hemskt men sant. Jag har på något sätt blivit inpräglad att alla som lever på gatan bara ljuger för att få pengar, lägger sedan allt på sprit och har därmed själva gjort så att de hamnat i den situationen. Ska bli roligt och intressant att se om den synen ändras på fredag.
Mamma Lissi:

Nyttigt och bra att du hängde med på detta! Det är bra att få perspektiv på sitt liv och inse vad man har och framför allt vara tacksam för det. Puss bästa Beatrice

Kommentera inlägget här: