SVAR

"Jag undrar lite varför du bara är i usa i 9 månader? Brukar ju vara mellan 10-12?:) och varför gå du i internationll skola? Är det något speciell inriktning du har valt? Hur kommer det sig att du bor med så många andra utbytesstudenter (tänkte eftersom både denna familj och cindy hade många)? Gör alla det? Jättekul om du berättar om allt, kram"
 
Jo såhär är det, jag är inte på ett vanligt utbytesår utan jag valde att åka på ett så kallat studieår med EF. Det innebär att man studerar på någon av deras internationella skolor som finns i världen och studerar det lokala språket. Eftersom att jag är amerikan i bakgrunden och alltid velat uppleva den kulturen på riktigt valde jag USA och EF's skola i Santa Barbara. Detta är alltså en sorts längre kurs i engelska som sträcker sig från antingen 6-9 månader beroende på hur länge du vill stanna. 
Detta med att bo flera studenter i en familj varierar, alla gör inte det och det beror helt på vilken familj du hamnar hos. Sedan har EF två olika sorters familjer; en vanlig värdfamilj med ca 1-4 studenter per familj, eller ett homeshare (vilket jag bor i nu) där det bor 4+ studenter. Innan jag kom hit hade jag alltid föreställt mig att vara ensam student hos en familj och ville inte riktigt acceptera något annat, men nu efter att ha upplevt att ha roommates som är på samma äventyr som en själv kan jag vekligen inte tänka mig att bo ensam. Jag har några vänner som gör det och fy vad det verkar tråkigt! Visst, du har ditt egna badrum och möjligtvis ett större rum, men det är ingenting i jämförelse med hur kul man har det med en roommate, hur bra vänner man blir och även hur mycket lättare det är att skaffa fler vänner. De tre tjejerna jag bor med nu är helt underbara och jag skulle aldrig någonsin byta ut dem mot ett eget badrum!
 
Kommentera inlägget här: