Det som inte fick hända

Kan ju börja mitt bloggande med att berätta om en aktuell händelse. Ni vet hur livet tenderar att lyssna och lyda ens tankar. Det man tänker på ofta och kontinuerligt brukar ofta bli verklighet. Till exempel och man är rädd för något eller drömmer om något och konstant går och bär på den tanken så attraherar man att rädslan eller drömmen går i uppfyllelse. (Det finns många många studier om detta). Well, detta hände mig. 
Innan jag reste hit så gick runt och var orolig över hur jag skulle göra med sjukförsäkringen här, det är ju så dyrt i USA. Och vad gör jag om jag blir sjuk? Såklart resulterade detta i att jag fick urinvägsinfektion för tre veckor sedan. Jag tog hand om det, drack mycket vätska osv och det gick över. Men i tisdags kände jag att det kom tillbaka och jag fick otroliga smärtor i magen. Så igår gick jag till en snabb-doktor (minute care) och kollade upp det. Som tur var hade min kära moder fixat mig en internationell försäkring några dagar tidigare, för den här doktorn skickade mig till akuten omgående. Det visade sig att jag hade blindtarmsinflammation och var tvungen att operera. Jag fick göra CAT-scan, fick massa mediciner injicerat i armen och hej och hå, hela köret. Har aldrig tidigare varit på en akut eller ens haft något värre än en influensa, så detta var minst sagt omtumlande för mig. Opereras i ett annat land, utan mamma och pappa, och när man inte förstår alla medicinska termer trots att man sett några avsnitt av greys anatomy - det är inte en drömupplevelse direkt. 
Så igårkväll, efter mer än 12 timmar utan varken mat eller vätska fick jag slutligen opereras, aspackad av injektioner och nedsövd. Allt gick iallafall jättebra och jättesnabbt, nu är jag hemma och väl omhändertagen av fina killen.
Men, som konklusion av detta vill jag bara dela en tanke om att inte tänka. Tänk inte på vad som inte får hända och fokusera inte på dina rädslor. Istället uppskatta att du är frisk, att du inte har spindlar i huset och att spöken inte finns. Det finns massa bakomliggande orsaker till varför man blir sjuk, och man ska inte underskatta de psykiska. Tänker man att man är frisk och lever på ett hälsosamt sätt så är man hälsosam.
Breakfast with a view. Endast vätskor.
Kommentera inlägget här: